Nem tudnak már pedált gyártani a japánok?

2010.03.17. 15:05

A Toyota jó hírneve rohamosan hanyatlik a gázpedálok körüli mizéria miatt, a Nissan is több százezer autót hívott vissza fékpedálproblémával, és úgy tűnik, a Honda sem marad ki a buliból. Több mint 400 ezer autót hívnak vissza, mert a fékpedált szokatlanul erősen és sokáig kell nyomni, mire megáll a kocsi.

A Nissan visszahívásánál még viccelődtünk, hogy pont a minőségről híres japánoknál sorozatosan jelentkeznek a kezelőszervekkel kapcsolatos problémák, de most már kezd valóban aggasztóvá válni a helyzet. A Honda állítása szerint az érintett autókban a menetstabilizáló rendszer hibája miatt fellevegősödhet a fékrendszer, ami a fékpedál nyomáspontjának elmozdulását, felpuhulását okozhatja.

A Honda, a második legnagyobb japán autógyár, azután hívja vissza a 2007-2008-ban gyártott Odyssey és Element modelleket, hogy három balesetet hoztak összefüggésbe a hibával. Ezeket a típusokat ugyan hivatalosan nem forgalmazták Magyarországon, de bizonyára akad néhány magánúton importált Odyssey, amit érint a probléma.