Kémfotókon az új Ferrari GTO

2010.03.26. 16:19

Lényegében az Enzo helyére érkezik az 599 GTB erősebb és könnyebb változata. Ez az első alkalom, hogy az autót viszonylag jó fotókon láthatjuk, bár már hónapok óta hallani róla.

Az 599 GTO utcai modell lesz, de számtalan olyan részlettel, amelyek a versenyautók műszaki megoldásaival állnak rokonságban, sőt, az sem kizárt, hogy ebből a változatból valamelyik GT kategóriában elindítható versenygép is készül. Ha minden igaz, ez a kivitel jóval könnyebb lesz, mint az 599-es alapváltozata, és a hatliteres V12-es teljesítményét is megnövelik, körülbelül 700 lóerőre. Így ez lehet a legerősebb és leggyorsabb, utcán is használható Ferrari, és a maranellóiak ismét megelőzhetik a presztízskérdésként kezelt teljesítményversenyben a Lamborghinit, amelynek a legerősebb autója jelenleg 670 lóerős.

A típusról a fotók mellett az is kiderült, hogy mennyit kérnek érte: az alapkivitel 267 136 euróba, azaz nagyjából 70,7 millió forintba kerül majd, de kínálnak hozzá egyedi, múltidéző fényezést bő 7000 euróért, illetve meglepő módon az utasoldali légzsák is csak 400 eurós felárért kapcsolható ki. Ha minden igaz, az autót néhány hónapon belül bemutatják, sőt, talán az első szériapéldányokat is leszállíthatják még az idén.