Új sportkocsi a Le Mans-i győztestől

2010.03.27. 11:58

Évek óta híresztelik, hogy a 2000 óta gyártott Esperante után új modellt hoz ki a Panoz, de mivel eddig semmilyen konkrétumot nem közöltek, ezt senki sem vette komolyan. Most azonban bejelentette Don Panoz, az egyik cégalapító, hogy a júniusi Le Mans-i versenyen bemutatják az új autót.

Aki figyelemmel követi a Le Mans-i 24 órás versenyeket, annak ismerősen csenghet a Panoz név, hiszen az elmúlt években több kategóriában is érdekes autókat neveztek be, mégpedig nem is sikertelenül - 2006-ban még győzelmet is ünnepelhettek a GT2-k között az Esperante GTLM változatával. Érdemes még tudni a névadó Don Panozról, hogy tíz éve sikeresen futtatja az ALMS amerikai Le Mans versenysorozatot, amelyet a legendás európai verseny szabályzata alapján 12 helyszínen rendeznek meg az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az új Abruzziról nem sokat lehet tudni egyelőre. A kiszivárgott képek állítólag egy volt Panoz-alkalmazottól származnak - tagadhatatlanul hasonlítanak az Esperantéra. Pletykák szerint az új modell ára 150 000 dollár alatt maradna, ami azt jelenti, hogy nem sokkal lenne drágább a Chevrolet Corvette ZR1-nél, amelyhez hasonló tudásúra becsüljük az autót. Tekintettel a gyártó eddigi tevékenységére, valószínűleg nagyobb sikerek várnak az új modellre a versenypályán, mint az autószalonban.