Ezüstérmes a magyar pilóta a Ferrari dobogón!

2010.03.28. 19:08

Március utolsó hétvégéjén az ősfákkal körülölelt monzai versenypályán álltak rajtrácsra újra a Ferrari Challenge versenyzői.  A Warm Up Racing egyetlen magyar csapatként mérte össze tudását a nemzetközi csapatokból álló mezőnnyel. Válint Tibornak, a Warm Up Racing pilótájának egy célja van idén: nyerni. Tavaly az összesített ezüstérem jött össze neki.

A hétvége eredményének tükrében erre jó esélye van.  A 490 lóerős versenyautó élmezőnyben tartásához nem elég a tehetség, fontos a jó beállítások megtalálása is. Pénteken a csapat szabadedzésekkel kezdett, Válint a szakadó esőben gyakran megpördült, viszont a feszített tempó meghozta gyümölcsét: sikerült optimalizálni a futómű keménységét a szombati időmérő edzésekre.

Szombatra a felhők eltűntek, helyette megérkezett a napsütés, és a Pirelli gumiknak optimális 18-20 fok. Válint legjobb körideje 1.57:760 lett, amivel a 4. pozíciót szerezte meg a vasárnapi rajtra. A monzai versenypálya híres elképesztő tempójáról, Válint 281 km/h sebességet ért el a célegyenes végén, ami a második legnagyobb végsebesség a hétvége folyamán. Vasárnap délelőtt ragyogó napsütésben rajtolt el a Ferrari Challenge mezőnye. Válint jól kapta el a rajtot, az első kanyarban már másodikként fordult. A 2005-ös bajnok brit Morley-t üldözte a harmincnyolc perc plusz egy körös futamon, de nem sikerült megelőznie – így ezüstérmesként intette le a kockás zászló.  A Ferrari Challenge mellett a Superstars V8 nevű bajnokságsorozat is Monzába látogatott: mindkét sorozatról a galériában találnak rengeteg képet.

Bővebb beszámoló a hétvégéről a www.warmupracing.hu weblapon.