Ötmilliárdért hazudni kell

2010.03.31. 11:53 Módosítva: 2010.03.31. 11:53

Nem sikerült tökéletesre a KERT névre hallgató eredetiségvizsgálati szoftver, amely tavaly decemberben meglehetősen sajátos körülmények között nyerte meg a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) által kiírt pályázatot.

Használt járművek első forgalomba helyezésekor, vagyis külföldről behozott autóknál, a jármű tulajdonosának az új informatikai rendszerben nyilatkoznia kell a származási ellenőrzés meglétéről. A szoftver csak igen választ fogad el, pedig EGT-államból származó járműveknél nem is szükséges a származási ellenőrzés. Így a tulajdonosnak vagy hazudnia kell, vagy nem tud eredetiségvizsgálatot végeztetni.

Az Eredetiség Ellenőrzés Gépjármű Bűnözés Ellen Egyesület ezért arra kéri a KEK KH illetékes vezetőit, amennyiben komolyan gondolják a 2010. április 1-jei teljes és kizárólagos átállást az adócsalással és pénzmosással gyanúsított Eclipse Zrt. rendszerére, a fenti időpontig a jogsértő állapotot szüntessék meg és az addig használt jól működő rendszerekhez hasonlóan, szakszerű és jogszabályoknak megfelelő környezetet biztosítsanak. Az új informatikai környezet 4 950 000 000 forintba került.