Terítőt a fejre, hol itt a válság?!

2010.04.01. 14:58

Mindenekelőtt ismerjék meg Al Fahimékat, ők azok:

Az Al Fahim Group-ot 1958-ban alapította Abdul Jalil Al Fahim és mára az Egyesült Arab Emirátusok egyik legsikeresebb üzleti vállalkozásáva nőtte ki magát. Abdul halála után, 1996-tól a konszernt nyolc testvér vezette tovább, méghozzá nem kicsi sikerrel. Szinte minden szektorban jelen vannak: akadnak a portfólióban bankok, televíziócsatornák és ingatlanvállalatok, Premier League csapatok és milliónyi más érdekeltség.

Sulaiman Abdul Kareem Mohammad Al-Fahimot tartják a világ negyedik, legbefolyásosabb arabjának és egyben ő az Emirates Motor Company tiszteletbeli elnöke is. Az EMC pedig nem más, mint az arab világ legnagyobb Mercedes-kereskedője.

Annak pedig a világ legnagyobb Mercedes-szalonja dukál. Már maguk a számok is elképesztők: 93 000 négyzetméter alapterület, 4500 négyzetméteres bemutatóterem, 21 000 négyzetméteres szerviz (a Porsche M5 telepe 24 000 négyzetméter), 250 szervizállás és 7000 négyzetméteres alkatrészraktár. Döbbenet.

És tudják, melyik a legtöbb példányban eladott luxusautó az arab piacon? A hetes BMW, 2949 eladott darabbal. Most pedig képzeljék el, ahogy a BMW-kkel kereskedő Abu-Dhabi Motors és az EMC vezetőségi tagjai egymás ellen dolgoznak.

Nem szeretnénk a riválisaik lenni.