Fokozottan ellenőriznek a rendőrök húsvétkor

2010.04.02. 12:06 Módosítva: 2010.04.02. 12:06

Szokás szerint az idén is megy a közeg kellemes ünnepeket okozni az ország forgalmasabb útjaira. Még nem tudjuk, hogy csokinyuszit osztanak-e, de bírságokat és feljelentéseket biztosan, az arra érdemeseknek.

ellenorzes

Ha politikailag korrektek akarunk lenni, akkor persze egyet kell értenünk az intézményes ünneprontással, hiszen a célja az ittas autóvezetők és kerékpárosok kiszűrése a forgalomból, illetve a biztonsági övet nem használók ronggyá bírságolása, ami közlekedésbiztonsági szempontból feltétlenül üdvözlendő cselekedet. Az is kiderül a rendőrség honlapjáról, hogy elsősorban a főbb útvonalakra, a határátkelőkre, az autópályákra, illetve a bevásárlóközpontok és üdülőhelyek körzetére koncentrálnak az akció szervezői, bár semmi nem zárja ki, hogy a kertek alatt is elkapják a szabályok ellen vétőket.

Így nem tudnánk jó szívvel ajánlani, hogy locsolkodás közben lecsússzon az a fél feles vagy egy-egy korty sör: könnyen sírás lehet a vége, vagy legalábbis tömegközlekedés a következő néhány hónapban.