Zsigulit másol a VW

2010.04.05. 09:21

A Volkswagen a jelek szerint kelet felé terjeszkedik. Nem szeretnénk történelmi párhuzamot vonni, de újabb és újabb modellekkel támadják a németek az eddig kiaknázatlan orosz piacot.

Az új szedán nem az első stratégiai lépés a VW részéről a vodka hazájának meghódításához. Már tavaly beindították a Tiguan és a Skoda Fabia gyártását Oroszországban, amivel közel megduplázták az eddigi eredményt: 1,5-ről 2,9%-ra növelték piacrészesedésüket. Az új szedánnal, amelynek még a nevét sem tudni, szélesebb rétegeket szeretnének elérni, ezért 2,5 millió forintnak megfelelő rubelért fogják adni. Ilyen áron az egyelőre belpiacosnak szánt VW a Dacia Logan közvetlen ellenfelének számít, amelyet Romániától keletre Renault emblémával árulnak.

ujvw

Kényelmes négyajtósnak ígéri az autót Martin Yan, a Volkswagen oroszországi igazgatója. 1,4 és 1,6 literes motorokkal fogják gyártani Kaluga városában, a VW Polo platformjára, 40%-ban hazai származású alkatrészekkel. Ezzel gyakorlatilag jó úton haladnak a modern Zsiguli megalkotása felé, amely annak idején elsöprő sikert aratott.