Ötajtóssal a Nürburgringre?

2010.04.07. 10:31

Benevezte az Aston Martin a Rapide-ot a híres nürburgringi 24 órás versenyre. Feltehetően inkább népszerűsítési céllal, hiszen mellette indítanak egy V12-es Vantage-t is, amely azért inkább versenypályára való.

Alig változtatnak valamit a széria Rapide-on, elsősorban biztonsági felszerelésekkel készítik fel a versenyre. Adatai alapján nem indul rossz készültséggel, hiszen 6 literes, V12-es motorja tuning nélkül is 470 lóerőt teljesít, ami 5,3-as gyorsulásra elég 100 km/h-ig. Az ötajtós, kissé termetes karosszéria viszont nem a pálya meghódítására született. A belsejét azért a súlycsökkentés érdekében kipakolják, és a futóművét is áthangolják, hiszen a pályagumikhoz valószínűleg messze túl lágy lenne az utcai beállítás.

A nürburgringi 24 órás verseny nagy múltra tekinthet vissza. 38. alkalommal rendezik meg idén májusban, és a Le Mans-i viadallal ellentétben itt valóban szériaközeli autók versenyeznek. Az Aston Martin évek óta sikeres résztvevőnek számít a mindenkori aktuális modelljével, tavaly a V12-es Vantage toronymagasan nyerte a kategóriáját.