A Ringen tesztelik a következő Swiftet

2010.04.15. 18:37 Módosítva: 2010.10.22. 11:24

Az esőkabátanyag alatt már a Suzuki kisautójának következő generációja bújik meg, amelyet nemrégiben a Nürburgring Nordschleifén teszteltek.

A japánok még mindig alapos álcázást használnak, de a képekből így is kiderül, hogy az ideiglenes burkolat ezúttal egy mérgesebb Swift-változatot rejt – legalábbis erre engednek következtetni a nagyméretű felnik és az alacsony profilú abroncsok, amelyekhez hasonlót a tömegeknek szánt változatokon aligha használnának. A képek emellett azt is egyértelművé teszik, hogy a készülődő típus alighanem a jelenlegi Swift visszafogott felújításával születik meg, komolyabb változtatásokra inkább a felszereltség, a belső tér kialakítása és a motorpaletta kapcsán számíthatunk.

A műszaki részleteket egyelőre persze csak pletykákból ismerjük, de úgy hallani, a Suzuki a teljesítménypaletta bővítésére készül: várhatóan készül majd 1 literes Swift is, a jelenlegieknél érezhetően alacsonyabb fogyasztással, és úgy tudjuk, a most használt 1,3 literes alapmotort is egy kisebb ezerkétszázassal váltják le. Ugyanakkor a csúcsváltozatok valószínűleg nagyobb teljesítményűek lesznek: mind az 1,5 literes, mind az 1,6 literes Sport kivitel nyerhet minimum 5-10 lóerőt a fejlesztéseknek köszönhetően.

A premiert még az idén megtartják, méghozzá Európában, az októberi Párizsi Autószalonon, de a forgalmazás valószínűleg csak 2011-ben kezdődhet meg.