CWR Titan: egy feltámasztott legenda

2010.04.19. 16:33

A bő negyvenéves TVR Tuscant éleszti újjá, méghozzá egy brutális amerikai V8-assal az orrában. A Classic World Racing egyelőre ismeretlen, de az autójuk szép, villámgyors, sokakban felkelti a birtoklási vágyat és még csak nem is túlzottan drága, így könnyen lehet belőle sláger.

A TVR egy ideje már csak névleg létezik – néha hallani róla, hogy dolgoznak a visszatérésen, de eddig nem sikerült feltámasztani a patinás sportkocsimárkát, amely tíz-tizenöt éve hasonló mennyiségben gyártott autókat, mint a Lamborghini. A CWR viszont kiváló pótlék lehet: a cég valahogy megszerezte az 1968-tól gyártott régi Tuscan karosszériasablonjait, és összeraktak hozzájuk egy ígéretes sportautót. A gép egyszerű, de a lényeg, azaz a könnyű karosszéria és az erős motor megvan. A Chevrolet LS3 jelzésű, régebbi, 5,7 literes, V8-as motorját építik az autók hosszú orrába, amely ezúttal 480 lóerő leadására alkalmas. Ám még a nehéz blokkal együtt is csak 980 kg-os lett a végeredmény, amely érzésünk szerint így joggal viseli a Titan elnevezést.

Ahhoz képest, amit nyújt, a CWR sportkocsija egész kedvező áron beszerezhető: egy példányért 42 500 angol fontot, azaz átszámítva úgy 12,8 millió forintot kérnek, és ezért a pénzért olyan gépet kapni, amellyel – legalábbis papírforma szerint – képes tartani a lépést négyszer-ötször ilyen drága sportautókkal is.