Orosz Hummer-utánzat 270 millióért

2010.04.27. 16:31

A Dartz Prombonról legutóbb a bálnapénisz bőrkárpit kapcsán esett szó, és bár az állatvédők tiltakozása miatt végül mégsem lesz benne, ettől még nem lesz olcsóbb.

Ránézésre ez az az autó, amelyet csak olyan ember engedhet meg magának, akinek tényleg teljesen mindegy, hogy mennyit költ, áll már három Ferrari és két Rolls-Royce a garázsban, meg szaladgálni néhány BMW és Mercedes, a következő üzleti út viszont Szomáliába vagy Csecsenföldre vezet. A Prombon ugyanis a maga mosdatlan módján sokkal feltűnőbb, mint egy Hummer H1-es, nagyjából ugyanolyan jó terepjáró, alapállapotban páncélozott, és belül telezsúfolták arany- és drágakődíszítésekkel, a bálnahímtag után elérhető legjobb minőségű bőrkárpitozással, prémiumhifivel és mindenféle hasonló csodával. A technika már nem ennyire igényes. 8,1 literes, igaz, bő 800 lóerőig felpumpált V8-as GM teherautó-motor dolgozik az orrában, bár szükség is van rá: az autó üresen is 3,7 tonnát nyom.

A vörös-fekete őrület persze mindezzel együtt is aránytalanul, értelmetlenül drága: nagyjából egymillió euró az alapára, a felső határ a csillagos ég – egy olyan gépért, amelynek a reális ára legfeljebb ennek az összegnek a tizedrésze volna. Ennek ellenére biztosan akad majd néhány vevő, akinek sem a pénz nem számít, sem a stílus, csak a biztonság és a tudat, hogy a legdrágább elérhető terepjáróval közlekedhet.

A fotók kapcsán annyit azért el kell ismernünk, hogy az autóhoz tökéletesen választottak modellt: pont ilyen szőkét képzelnénk egy Prombon-tulajdonos mellé.