BMW reklám Audi szalonon: ez már háború

2010.04.28. 15:48

Az Audi és a BMW között egyfajta finom adok-kapok alakult ki az elmúlt hónapokban.

bmwoveraudi

Az autógyártók kommunikációja általában azt sugallja, hogy nincsen igazi konkurensük, az Audi és a BMW között azonban egyfajta finom adok-kapok alakult ki az elmúlt hónapokban. Eddig elsősorban neten terjedő reklám-videókkal szekálták egymást, de most pofátlanabb eszközök is előkerültek.

A mellékelt fotó Hongkong egyik nagy Audi kereskedése előtt készült, amely egy irodaház aljában kapott helyet. A felette levő hirdetési felület hasznosítását viszont láthatóan nem a szalon üzemeltetői intézik, így azt a BMW vette meg – egy gigantikus 5-ös reklám számára, amely az egész látványt meghatározza. Több mint kellemetlen, de az Audinak sem lehet egyetlen szava sem, miután a téli olimpia idején több olyan reklámot is készítettek, amely azt hirdeti, a BMW lemaradt az ingolstadtiak mögött.

Nem ez az első alkalom, hogy két cég reklámokban esik egymásnak, de az ilyen kölcsönös lejáratásnak még soha nem lett jó vége – könnyen elképzelhető, hogy végső soron a többi konkurens, például a Mercedes, a Lexus vagy a Cadillac profitálhat igazán ebből a nyílt rivalizálásból.