A BMW visszatér a DTM-be

2010.04.29. 17:10

Hosszú szünet után ismét elindulnak a gyári BMW-k a német túrakocsi-bajnokságban, hogy megszorongassák a Mercedest és az Audit.

A BMW még a hőskorban, a 90-es évek elején hagyta ott a DTM-et, miután az Audi V8-as és a Mercedes C osztály versenyváltozatai alaposan lefőzték az első generációs M3-as mechanikájára épülő, négyhengeres E36-os versenygépeiket. Azóta a cég számos autóverseny-kategóriában megfordult, a kétliteres szuper-túrakocsi bajnokságoktól a hosszú távú sportkocsiversenyeken keresztül a Formula 1-ig, de a DTM-et, ahol legnagyobb piaci riválisaikkal kellett volna összemérniük az erejüket, eddig gondosan elkerülték. Most azonban változik a helyzet: a gyártó sportosztálya minden energiájával a visszatérésre koncentrál, miután elhagyták a méregdrága és kevéssé eredményes Formula 1-et. „Már a következő hónapokban elkezdjük a felkészülést, hogy 2012-ben csatlakozhassunk a sorozathoz” – mondta Mario Theissen, a BMW Motorsport vezetője.

A cégnek persze nem lesz könnyű dolga, hiszen a nulláról kell alig két év alatt ütőképes autót készíteniük, amellyel eredményesen vehetik fel a versenyt az Audi A4-es és a Mercedes C osztály felismerhetetlenségig átdolgozott változataival. Valószínű, hogy ezúttal is a hármas sorozat alapjaira építik az új versenygépet, akárcsak a WTCC-ben vagy a sportkocsiversenyeken használt BMW-ket.