Vázlatokon az új VW Vento

2010.05.04. 17:45

Ha igaz, a rajzok a gyári formatervezők munkái, és a Volkswagen legkisebb szedánját mutatják. A kiszivárgás nyilván nem véletlen, az autó néhány hónapon belül bemutatkozik.

Itt is jól látható, hogy lényegében a Polo lépcsős hátú kiviteléről van szó, amely ugyanakkor valamivel hosszabb lesz csapott hátú testvéreinél. A pletykák szerint legalább 50 mm-t toldanak be az autó középső részén, ami elsősorban a hátsó lábtérben jelentkezik majd, így a Vento hasonló használati értéket nyújthat, mint a Fiat Linea vagy a Dacia Logan: akár egy négytagú család számára is megfelelő mindennapi közlekedési eszköz lehet. A csomagtér is minimum 500 literes lesz, mivel ez szintén elvárás a kategóriában. Az autó 1,2 és 1,4 literes szívó, valamint 1,2 literes TSI benzinmotorokat, valamint 1,6 literes dízelmotorral érkezik, bár nem kizárt, hogy később itt is bevetik az új, szupertakarékos 1,2 literes kisdízelt.

A Vento bemutatóját várhatóan Indiában tartják valamikor Júliusban, de hamar megérkezhet Észak- és Dél-Amerikába, Délkelet-Ázsiába, Törökországba és Kínába is. Ha lesz európai forgalmazás, az legkorábban az év utolsó negyedében kezdődhet, és valószínűleg csak a kontinens keleti részén, hisz Nyugat-Európában az ilyen kis szedánok legfeljebb Dacia Logan árban adhatók el, a Vento azonban biztosan nem lesz annyira olcsó.