A VW Beetle a végét járja

2010.05.05. 16:25

Állítólag már csak néhány hétig vesznek fel rendelést a Volkswagennél a retróhisztériát egykor előidéző Beetle-re, mielőtt végleg leállítanák a gyártást. Így is ez a cég kínálatának egyik legrégebbi modellje – leszámítva talán néhány típust Kínában és Latin-Amerikában.

A Beetle koncepciója még 1994-ből származik, és a VW 1998-ban kezdte meg a típus gyártását a Golf IV padlólemezének felhasználásával, így a típus az idén tölti be 12. életévét. Az első években alig lehetett kielégíteni a keresletet, de miután kiderült, hogy a gömbölyded forma miatt a Beetle örökölte az eredeti Bogár rettenetes térkihasználását, azaz szűkös, viszont egyáltalán nem rövid, a lelkesedés sokat csillapodott. Ennek ellenére a típust megtartották, mivel az eladások olyan szinten stabilizálódtak, amely eltartotta a gyártást.

Egy darabig úgy nézett ki, hogy nem készül el az utódmodell, de végül a folytatás mellett döntött a VW vezetősége: a sportosabb hangulatú, kisebb méretű utódot 2011-ben tervezik piacra dobni, de elképzelhető, hogy már az idén láthatjuk valamelyik nagyobb autókiállításon, ha másként nem, tanulmányként biztosan.