BMW-vel a halál után

2010.05.07. 17:36

Ezer év múlva aligha értik majd a régészek, hogy miért temettek valaki négykerekű gránittömb alá. Igazából mi sem értjük, pedig az autókkal mi is közeli kapcsolatban állunk.

bmw-stone

A fekete M3-as szobra alatt a brit Steve Marsh nyugszik, akit családja viszonylag korán, 51 éves korában veszített el. A férfi ugyan a Fordnál volt mérnök, de kétségtelenül az M3 nyitott változata állt a legközelebb hozzá életében, így családja elintézte, hogy halála után is vele legyen a kedvence. A család egy sírkőfaragóval terveztette meg a monumentális fejfát, aki a munkáért 50 ezer fontot – több mint 16 millió forintot – kért, bár nem is maga gyártotta le az autót, hanem egy kínai alvállalkozóval munkáltatta meg a több tonnás kődarabot. Persze a BMW-karikatúra elhelyezése sem volt egyszerű, 20 munkás és egy autódaru kellett, hogy a helyére emeljék.

A kelet-londoni Manor Park temetőben kétségtelenül ez a legfeltűnőbb síremlék, de a világon akadtak ennél extrémebb temetési ötletek is, például azé a Puertio Rico-i férfié, aki saját Honda CBR-je nyergébe balzsamoztatta magát.