Őszre megjön az Audi RS7

2010.05.07. 12:26

Állítólag már a Párizsi Autószalonon kiállítják a még be sem mutatott A7-es sportváltozatát.

Az Audi általában éveket vár egy-egy RS változat premierjével az alapmodell bevezetése után, de ezúttal szakítanak ezzel a szokással. Az A7-esnek ugyanis a Mercedes CLS megszorongatása volna a célja, amelyből készül bivalyerős AMG kivitel – azaz az RS7 nélkül hagynának a konkurenciának egy olyan pontot, ahol egyeduralkodó maradhat. A fejlesztésnél persze már meglevő elemekből építkeznek, amennyire lehet: úgy tudjuk, az RS6 5,2 literes, 580 lóerős motorját építik az RS7-esbe is, hétsebességes dupla kuplungos automata váltóval és Quattro hajtással.

Az RS7-est ugyan már az idén leleplezik, de a gyártás valószínűleg az év végére csúszik, mivel az első hónapokban az A7-es bevezetése kapcsán várható rendelésroham kielégítésére lesz kénytelen koncentrálni. 2011 elejére azonban már minden lényeges piacra megérkezik az RS kivitel is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.