Figyelmeztetés az APEH-nek

2010.05.10. 16:14

Van, aki nehezen érti, hogyan működhet egy cég zavartalanul, sok milliárdos adócsalási vizsgálattal a nyakában. Mi inkább nem kommentálnánk a dolgot, csak közreadjuk az Országos Sajtószolgálat által hozzánk is eljuttatott levelet.

Nyílt levél Dr. Szikora János Úrnak az APEH Elnökének!

Tisztelt Elnök Úr! Bizonyára a sajtón és más médiumokon keresztül az Ön számára is ismertté vált az eredetiség vizsgálat kapcsán elhíresült Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. neve és a nyilvánosság számára így lelepleződött tevékenysége.

A Vám- és Pénzügyőrség adócsalás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt a cég vezetőit és üzleti kapcsolataikat – összesen hét személyt - tavasszal őrizetbe vett, illetve a Bíróság letartóztatott, majd a fogva tartásukat további 90 nappal meg is hosszabbította. A közreadott tájékoztatások szerint a fenti cég vagyonát és számláit zárolták, tekintettel a kiemelt jelölt kárértékre, amely az adócsalás tekintetében 3 milliárd, míg a pénzmosás tekintetében 10 milliárd forint nagyságrendű a nyomozó hatóság által közölt adatok alapján. A cég a mai napig üzemel, a hatósági kényszerintézkedést megelőző 2 nappal datálták az új cégvezető megbízását, akinek irányításával a lefoglalásokat követően azonnal új bankszámlát nyitottak. Az új számla természetesen már nincs zárolva, mivel valószínűleg elfelejtették bejelenteni a Pénzügyőrségnek és Dr Ignácz István a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Hivatala és Horváth Zsolt Csaba Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke a mai napig havi több tíz millió forint + áfa díjat fizetnek a fejlesztéseikért, mivel szerepelnek az APEH köztartozás mentességet igazolók listáján. Tisztelt Elnök Úr! Az Eclipse Zrt. nem fizetett meg 3 milliárd forintnyi adót! Mégis állami megrendelésre a magyar autós társadalmat érintő nyilvántartás kellős közepén tevékenykedik, mivel Önök nem törölték a köztartozás mentességet igazolók nyilvántartásából a mai napig. Ezt szóvivőjük útján azzal magyarázták, hogy Önökhöz senki nem jelentette az adócsalás és pénzmosási eljárás tényét. Ezúton bejelentjük hogy az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. ellen a  Vám- és Pénzügyőrség bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó pénzmosás és adócsalás bűntettében 2010. március 10.-én büntetőeljárást indított. Az ismertetett körülmények alapján úgy gondoljuk a gyanúba fogott cég vezetői – az ártatlanság vélelmének fenntartása mellett is- enyhén szólva szórakoznak a hatóságokkal, semmibe veszik a magyar adó és egyéb jogszabályokat, törvényen kívülinek tekintik magukat. Kérjük az Elnök Urat, vizsgáltassa meg az eset hatáskörébe tartozó körülményeit és ezekre tekintettettel a további bűncselekmények megelőzése érdekében, vegye le az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt.-t a becsületes adófizető vállalkozásoknak helyt adó köztartozás mentességet igazoló listáról! Intézkedésével nyugtassa meg a magyar lakosság azon nagyobb részét, akik törvényes adózás mellett, jogszerűen járnak el életük során, hogy ne a csalárd, elítélendő mindenkit arcul csapó magatartás legyen a becsületes emberekkel szembeni minta. Szakszerű Intézkedését előre is köszönve

Kiadó: Mándi Sándor, a "Eredetiség ellenőrzés gépjármű-bűnözés ellen" Egyesület elnöke