Tizenhat személyes Ferrari, 18 ezer lóerővel

2010.05.10. 14:31

F1-es karosszéria, 240 km/h-s végsebesség, 2 másodperc alatt százra – és még jogosítvány sem kell hozzá. Bárki átélheti, milyen sebesség és gyorsulás vár egy Formula-1-es pilótára, munka közben.

Bármilyen hihetetlen, ilyen szerkezet létezik, bár csak a formájában emlékeztet egy versenyautóra – valójában a Föld leggyorsabb hullámvasútja Abu-Dzabiban, a Ferrari World nevű műintézményben, amely lényegében egy vidámpark, csupa ferraris játékszerrel. A Formula Rossa hullámvasút ígérkezik a legnagyobb attrakciónak: nem csak a valódi versenygépek sebessége élhető át a 2,07 kilométeres és 52 méteres magasságba felívelő pályán száguldva, de az utasok 1,7 g gyorsulást is átélhetnek az éles fordulókban.

A szupergyors hullámvasút mellett még vagy 20 különböző szórakoztató attrakciót kínál a park, köztük a visszafogottabb GT hullámvasutat F430 formájú négyüléses kocsikkal és sétakocsikázást egy 599 GTB V12-es motorjának szimulált belsejében.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.