3,8 milliárd a legdrágább Ferrariért

2010.05.15. 07:26

Az 1963-as Ferrari 250 GTO-ra 15 éve vadászott új gazdája – nem csoda, hogy minden pénzt megadott érte.

A 44 éves Chris Evans, egy ismert brit rádiós DJ megszállott Ferrari rajongó, számos régi és újabb maranellói sportkocsi tulajdonosa, de a leghíresebb ikon, a 250 GTO még hiányzott a gyűjteményéből. Először 15 éve próbált megvásárolni egy példányt, de lecsúszott róla, és nem túl könnyű eladó példányokra találni, mivel a versenycélra kifejlesztett típusból összesen 36 példány készült, és mára mind magángyűjteményekben vagy múzeumokban található. Evans így csak most juthatott hozzá egy ilyen műremekhez, ráadásul a sorozaton belül is meglehetősen ritka 1963-as, hosszú változathoz.

Ilyen körülmények között nem csoda, hogy kifizette a sportkocsiért a 12 millió angol fontot, ami átszámítva valamivel több, mint 3,8 milliárd forint lenne. Az 1100 kilogrammos, és csupán 2,4 méteres tengelytávú kupét egyébként a Colombo-féle V12-es 3 literes, 300 lóerős változata hajtja, és a maga idejében valóban a világ legjobbja volt – legalábbis ezt mutatja, hogy 1962 és 1964 között háromszor nyerték meg vele a sportkocsik számára kiírt világbajnokságot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.