Jön az 500 lóerős Alfa Romeo

2010.05.19. 07:29

Az olasz márka egyik centenáriumi meglepetése lesz a 8C GTA, a legszebb Alfa-hagyományok megtestesítője.

8cgtass

A Ferrari–Maserati alapokra épülő 8C Competizione eleve elég paprikás jószág a maga 450 lóerejével, de úgy néz ki, most egy új, még gyorsabb és még spártaibb kivitelen dolgoznak, amelyből az alapmodellhez hasonlóan kevés készül majd. Úgy hallani, a 4,7 literes V8-as teljesítményét 500 lóerőig tudták emelni, miközben az autó vagy 150 kilóval könnyebb is lesz. Az előzetes becslések alapján a 8C GTA 4 másodpercen belül érheti el a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 320 km/h felett lesz. A sportkocsihoz új, még keményebb futóművet készítenek – ennek a hangolása közben sikerült lefotózni az egyik prototípust – és a karosszérián is végrehajtanak néhány kisebb-nagyobb módosítást.

Ha igazak a hírek, a GTA-ból mindössze 100 példány készül, és nem is lesz olcsó – egy-egy darabért bő 230 ezer eurót kérnek majd –, de az az érzésünk, így sem kell majd egy-két napnál vagy hétnél több, hogy a különleges járművet szétkapkodják a gyűjtők.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.