Nem nyílik az E osztály légzsákja

2010.05.20. 06:59 Módosítva: 2010.05.20. 07:00

Úgy tűnik, egy rövidre szabott drót okoz gondot a 2005-ös és 2006-os évjáratok esetében.

A személyautók biztonságával foglalkozó hivatal, az NHTSA vizsgálja az Egyesült Államokban a Mercedes E osztályt, miután több panasz is érkezett, amelyek szerint a vezetőoldali légzsák nem nyílt ki. Úgy tűnik, csak Amerikában mintegy 100 ezer autót érint a hiba, amelyet a Mercedes helyi képviselete is elismert, bár személyi sérülésről egyelőre nem érkezett hír. A gyáriak szerint a légzsák vezérlőjelét közvetítő vezeték rövidsége okozza a meghibásodást: ha a kormányt a legfelső és legkülső állásba állítják, a huzal megfeszül, és sok esetben ki is csúszik valamelyik végén a csatlakozóból. Ilyenkor a légzsák valóban nem nyílik ki, de a Mercedesnél azt mondják, a problémát jelzi a fedélzeti számítógép, részint a légzsákok működésképtelenségét jelző lámpa kigyújtásával, részben két hibakóddal.

Egyelőre nem tudni, hogy a probléma más kontinenseken forgalmazott autókban is előfordul-e, de az az érzésünk, hogy a Mercedes kénytelen lesz visszahívni a kérdéses autókat egy-egy hosszabb drót beszerelése erejéig.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.