Ekkorát még nem ütött Volvo

2010.05.22. 18:08

A Volvo nem bízza a véletlenre: mérnökeit kötelező jelleggel ülteti iskolapadba saját képzésein, amiből olyan dolgok sülnek ki végül, mint ez a koncepció autó. Bár a tervek már három évesek, újra és újra leporolják: a hetekben újra felmerült a 2015-ös sorozatgyártás gondolata.

Az SC90-nek becézett Volvót Nouphone J. Bansasine tervezte még 2007-ben egy kötelező kurzuson. A gyilkos tekintetű, agresszív vonalvezetésű autó valóságos forradalomként hat a kissé unalmas, kissé szögletes S80-as mellett. A négyajtós kupék szegmensének rohamléptű fejlődését is figyelembe véve az S90 nagyot dobhatna a gyár eladási statisztikáin.

A tanulmány sajnos továbbra sincs abban a fázisban, hogy motorokról, hajtásokról beszéljünk. Ha a sorozatgyártás terve nem csupán kacsa, az SC90 az elkövetkezendő hónapokban biztosan hallatni fog magáról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.