Porsche pickup – miért ne?

2010.05.23. 10:29

Megszoktuk már a Cayenne-t, elkészült a négyajtós Panamera is, tulajdonképpen miért ne gyárthatna a Porsche pickupot? Kellően brutális megjelenéssel és a megszokott fölényes technikai csomaggal bizonyára akadna rá vevő.

Magyarországon ugyan inkább a SUV vonal a menő - Audi Q7, BMW X5 és társai, de Amerikában, a Porsche legfontosabb piacán a platós kisteherautók rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek. Ott van például a Cadillac Escalade, amelyet valószínűleg nem sokan használnak haszongépjárműnek, mégis gyártanak belőle pickupot.

A Porsche a Cayenne-nel próbálja lefedni a praktikus luxusautóra vágyók igényeit, de nem kizárt, hogy a jövőben megpróbálják kiszolgálni azokat is, akiknek túlságosan tenyeres-talpas a Nissan Navara, pedig titokban szívesen feldobnának egy-két zsák árut a platóra - bár a Porschéval valószínűleg nem cementet szállítanának.

Egyelőre csupán spekuláció a Nouphone J. Bansasine által megálmodott TranSport formaterv, de elég elvetemült ahhoz, hogy megtalálja a helyét egy világban, ahol a BMW X6 óriási sikerrel nyitott meg egy teljesen új szegmenst.