Forgalomelterelések az M1-M0 csomópontnál

2010.05.24. 16:29

Szerdától jelentős forgalomkorlátozásra kell számítaniuk éjszakánként az M1-es autópályán közlekedőknek. Az M0-M1 gyorsforgalmi utak találkozásánál új csomóponti ágat építenek.

Az ÁAK (Állami Autópálya Kezelő Zrt.) közleménye szerint a munkálatokat várhatóan este tíz és reggel öt óra között végzik – nappalra a forgalmi rend visszaáll. A terelő útvonalakra sárga színű jelzőtáblák hívják fel a járművezetők figyelmét.

Az M0-M1 csomópont M1-gyel párhuzamos gyűjtő-elosztó pályáját 2010. május 27-re és május 28-ra virradó éjszaka zárják le a Budapest felé vezető oldalon. Emiatt nem lehet majd az M0-ról Budapest felé az M1 autópályára felhajtani. Terelőút az M0-1. számú főút lesz.

Az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalát 2010. május 29-re és május 30-ra virradó éjszaka zárják le. Az M1 teljes forgalmát az M1 autópályával párhuzamosan futó gyűjtő-elosztó pályára terelik, ahol sebességkorlátozással, egy sávon lehet tovább haladni Budapest felé.

Az M1 autópálya Győr felé vezető részét – az M1-M7 autópályák elválási csomópontjától egészen az M0-ig – 2010. június 2-ra és június 4-re, valamint június 5-re virradó éjszakákon zárják le. A Győr felé tartó forgalom az M7 autópályán, valamint az M0 autóúton keresztül érheti el az M1-et. A munka ideje alatt az M1 törökbálinti csomópontjában sem lehet az autópályára Győr irányában felhajtani. Kerülni az 1-es számú főúton, felhajtani az M0-M1 csomópontjában lehetséges. Ehhez a csomóponthoz Budapest felől szintén az M7-M0 útvonal vezet.

Az ÁAK kéri a járművezetőket, figyeljék a kihelyezett terelőtáblákat, mert aki megszokásból vezet, az könnyen díjas útszakaszra hajthat.