Ezernyi Mini jön Magyarországra

2010.05.27. 17:39

A Mini az egyik legnépszerűbb veteránautó világszerte - rajongói ha számban nem is, lelkesedésben mindenképpen felveszik a versenyt a bogarasokkal. Minden évben szerveznek egy világtalálkozót, és szavazással döntik el, hogy hol legyen a következő. A magyarok pálinkával és csajokkal kampányoltak, sikerrel: 2012-ben Balatonfüreden lesz az IMM.

Aktív csapat a magyar miniklub, évek óta különböző agyament hülyeségekkel hívják fel a figyelmet magukra mindenféle rendezvényeken. Méltó módon ünnepelték a Mini 50. születésnapját, népes delegációval látogattak ki az angliai partira is, az idei világtalálkozón pedig totális offenzívát indítottak: 42 Minivel mentek ki Nürnbergbe és egyenpólóval, egyenmatricával meg persze pálinkával népszerűsítették a balatonfüredi helyszínt.

Sikerült is meggyőzniük a 141 klubelnököt, akik a két év múlva esedékes International Mini Meeting helyszínéről döntöttek. Ha az idei 4700 autós találkozóból indulunk ki, és hozzátesszük a magyar srácok tehetségét, a füredi kempingbe 2012. május 24-28-ig közel 2000-2500 Minit várhatunk az egész világból.