Chris Bangle újra támad?

2010.05.28. 13:33

A BMW korábbi főtervezője eltűnt a radarernyőkről, mióta tavaly felmondott. A visszatéréséről szóló pletykák most Olaszországban bukkantak fel: egyes források szerint a Fiat szeretné visszaszerezni a közismert szakembert.

bangle 001

Bangle már dolgozott a Fiatnak – egyebek közt a cég egyik legkülönlegesebb formájú modelljét, a Coupét is ő vázolta fel –, de 1992-ben átment a BMW-hez, ahol igazán sikeresen kavarta fel az állóvizet mintegy tíz évvel később. A Fiat állítólag ugyanazért venné vissza Bangle-t, amiért a Volkswagen részesedést vásárolt az Italdesign stúdióban: több tervezőre van szükségük, hogy a fennhatóságuk alá tartozó összes márka számára friss, önálló arculatot rajzoltassanak. Az olaszoknak eddig is komoly kihívást jelentett, hogy az Alfa Romeo, a Fiat, a Lancia, a Maserati és a Ferrari összes típusát a legújabb divat szerint öltöztessék, és most a nyakukba vették a Chryslert és a Dodge-ot is, ahol szintén szükség lesz némi frissítésre a formatervező csapatban.

Egyelőre nem tudni, hogy a pletykáknak mennyi alapjuk van, de Bangle már többször bizonyította, hogy hatékony ötletekkel tudja érdekesebbé tenni az autókat, és ennek a képességének számos autógyár hasznát venné.