Láthatatlan 800 lovas elektromos Bugatti

2010.05.29. 12:38

15

Eddig csak pletykáltak róla, de a gyárban dolgozó néhány alkalmazott nem hivatalosan megerősítette, hogy a Bugatti valóban elkészített egy darabot a 800 lóerős, elektromos hajtású sportautóból. Hogy miért nem fogják soha megmutatni a közönségnek, egyelőre rejtély.

A beszámolók szerint egy Bentley Continental GT karosszériájába építették a komplett elektromos hajtást. A hatalmas Li-ion akkumulátorpakk két borzalmasan nagy teljesítményű villanymotorhoz kapcsolódik, melyek mind a négy kerékkel összeköttetésben állnak. Nem kevesebb, mint 2 200 newtonméteres maximális nyomatékkal kell számolni, már percenkénti egy motorfordulattól. A grandiózus erőleadásnak természetesen ára van: elég csak néhány percig tövig nyomni a gázt, és a teljesen feltöltött akksik nullára merülnek.

9

A gyáriak közül néhányan bele is ülhettek a Bugattiba – természetesen mindenki hihetetlen gyorsulásról, eddig nem tapasztalt teljesítményről beszélt. Nem teljesen tisztázott, miért rejtik ennyire a közönség elől az elkészült modellt. Az értesülések szerint pusztán tanulmánymunka volt a 800 lóerős elektromos Bugatti: a mérnököknek azt szerették volna demonstrálni, mekkora kiaknázatlan területek rejtőznek a villanymotoros autógyártásban. Ez azonban önmagában nem zárná ki annak a lehetőségét, hogy az autót ezentúl dísztárgyként hordozzák különböző kiállításokra.