Képeken az új VW Vento

2010.05.31. 18:06

Könnyen lehet, hogy ez a típus lesz a németek következő nemzetközi slágere. Kicsi szedánt ugyanis csak Nyugat-Európában nem vesznek, máshol viszont egyre népszerűbbek, az üzemanyagárak emelkedésével egyenes arányban.

A legújabb fotókon már különösebb álcázás nélkül látható a puttonyos Polo, amely – sok más, utólag szedánná gyúrt csapotthátúval ellentétben – egyáltalán nem tűnik fércmunkának. Valószínű, hogy a terveket párhuzamosan készítették el a három- és ötajtós változatokéval, így a Vento néven emlegetett modell egyáltalán nem kellemetlen látvány, sőt, a konkurensek mellett kifejezetten elegánsnak tűnhet. A középső tetőoszlopig persze egy az egyben azonos a Polóval, viszont a tengelytávja valamivel hosszabb, hátul pedig – bár a forma kissé jellegtelen, nekünk egy régebbi Honda Civic ugrott be róla – hatalmas csomagtartóban végződik, amely egészen biztosan túlnő az 500 literes lélektani határig.

A Volkswagen biztosan nem akar versenyre kelni a Dacia Logannal, legalábbis ami az árat illeti. Inkább a Honda City és a Ford Fiesta szedán megszorongatása lesz a cél. A típus Oroszországban, Latin-Amerikában, Afrikában, Kínában, Indiában és Ázsia más országaiban biztosan elérhető lesz, de az sem kizárt, hogy Kelet-Európában és Észak-Amerikában is bevezetik a piacra. Nálunk – ha eljut egyáltalán idáig – biztosan nem lesz olcsóbb, mint a három- és ötajtós változatok, és valószínű, hogy műszaki szempontból sem lesz jelentős különbség a Polo és a Vento között.

A premiert állítólag Indiában tartják az idén nyáron, de az év végére hozzánk is elérhetnek az első példányok.