Kos helyett csíkok a Dodge-okon

2010.05.31. 16:09

A Fiat lecseréli az amerikai márka jellegzetes, kosfejes jelvényét: az autókon csak a felirat marad, két piros csíkkal az E betű alatt.

dodgelogo

A jelvénycsere meggondolatlan lépésnek tűnhet, de a Chrysler vezetőinek jó okuk van rá. A kosfejre ugyanis másutt van szükség: a korábbi Dodge pick-upokat és terepjárókat új márka alá szervezik, és a jövőben RAM – azaz angolul kos – néven forgalmazzák majd, persze a régi jelvénnyel. A két csíkos új jelvénynek elvben egy új, a korábbinál sokkal sportosabb arculat alapját kellene jelentenie. A Fiat ugyanis így próbál új életet lehelni a Chrysler testvérmárkájába. Megpróbálják feleleveníteni az izomautós múltat, igaz, hogy ez a stratégia működjön, szükség lenne még néhány, valóban sportos karakterű típusra is.

Az új Dodge modellek várhatóan a Fiat és az Alfa Romeo által kifejlesztett műszaki megoldásokra épülnek majd, de arról egyelőre viszonylag keveset tudni, hogy pontosan mikor érkeznek. Csupán annyi biztos, hogy a Charger és a Challenger egyelőre marad, hiszen az új arculatot épp ezeknek a modelleknek a hírnevére alapozzák.