Csonkított Cayenne 740 lóerővel

2010.06.05. 18:45

Pick-upot már készítettek belőle, de csak virtuálisan. A három ajtós tuningolt Cayenne viszont nem csak spekuláció: valóban le akarják gyártani.

Az angol Merdad  vállalat nem viccel - teljesen átfaragta a Cayenne-t, hogy ne látsszon sufnituningnak a három ajtós változat. A körvonalak valóban harmonikusnak mondhatók, kicsit a bogárhátú Volkswagen másfélszeresre felpumpált, kigyúrt unokájának látszik a monstrum távolról, de az agresszív megjelenést sugárzó optikai csomag kicsit túlzásnak tűnik. Hiába, a Merdad tulajdonosa Uwe Gemballa tanítványa, aki szintén nem visszafogott formatervei által vált híressé.

Nem dőltek hátra elégedetten a meghökkentő külső megalkotása után a tervezők, a motort is kezelésbe vették. 740 lóerőt sikerült kihozniuk a 4,8 literes V8-asból, ami mintegy 250 lóerő pluszt jelent a széria kivitelhez képest. Ezzel a teljesítménnyel állítólag 4,4 másodperc alatt gyorsul százra a SUV.

Ha az ízlésesség nem is az erős oldala a háromajtós Cayenne-nek, egyedisége mindenért kárpótol. Biztos, hogy lesz rá kereslet, ha máshol nem is, Közel-Keleten, ahol kifejezetten kedvelik az ehhez hasonlóan brutális, egyedi megjelenésű luxusautókat.