Mennyit kell szívni, hogy összeálljon egy Veyron?

2010.06.06. 15:06

12800 üres cigarettás dobozból készítették el a kínai egyetemisták a világ egykor leggyorsabb szériaautójának a másolatát. Igaz, összetéveszteni nem lehetne az eredetivel, de némi hasonlóság azért felfedezhető.

Gondolkodás nélkül szokták a dohányosok összeroppantani markukban az üres dobozt, némi keserűséggel, hogy megint elfogyott. Ahelyett, hogy újrahasznosítanák a hulladékot. Itt a példa, hogy akár autót is lehet készíteni a kis kartondobozkákból.

A legszebb az egészben, hogy nem csak makettet ragasztottak össze a nikotinskatulyákból, hanem villanymotort is szereltek bele. Állítólag 300 kiló körüli a súlya, úgyogy az újszerű kompozit struktúra nagyon is ígéretesnek tűnik.

Elsőre talán azt hihetnénk, hogy a dohányzást népszerűsíti a kreatív tákolmány, de éppen ellenkező céllal hozták létre a fiatalok: a dohányzás elleni világnapot szeretnék népszerűsíteni vele.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.