Vontatóról kukucskál az új Suzuki Swift

2010.06.07. 18:37

Hivatalosan csütörtökön indul a gyártás, de úgy néz ki, a 2010-es modell első sorozata már elkészült – el is kezdték széthordani az országban. Egy ilyen szállítmányról készített néhány képet egy olvasónk a Lágymányosi hídon, amelyekből néhány változtatásra fény derül.

A fotókon hátulról látszanak az autók, de az ebből a szemszögből is világosan látszik, hogy csupán egy kisebb felújításról van szó, amely a drágábban módosítható karosszériaelemeket alig érinti. Feltűnő a hátsó lámpák új színezése, az átformált hátsó ajtó, amelyet szépen összedolgoztak a lökhárítóval – nyoma sem maradt a korábbi lépcsőnek a két elem között –, a rendszámtábla fészke pedig elsődleges stíluselemmé lépett elő.

Ettől persze nem lettünk sokkal okosabbak, hisz a lényegesebb változásokat várhatóan az autó orrán, illetve orrában találjuk: megújuló, takarékosabb motorválasztékról pletykálnak, és alighanem a hűtőmaszkot is átszabják kissé, hisz ez a beavatkozás gyakorlatilag kötelező a modellfrissítések során. Kíváncsian várjuk, hogy mivel rukkol elő a Suzuki – lesz-e újra ezres alapkivitel, változtatnak-e valamit a belső téren, bővítik-e a biztonsági és kényelmi felszerelések sorát – és nem is kell sokat várnunk a bizonyosságra.

A meghívó már a kezünkben van: csütörtökön ünnepélyes ceremónia lesz Esztergomban, így legkésőbb három nap múlva minden lényeges részletet megtudunk a felújított Swiftről.