Buick Excelle GT: Astra elegáns ruhában

2010.06.08. 13:18

Ez az első eset, hogy a General Motors is betolakszik a luxuskompaktok piacára: a gazdagon krómozott szedánnak olyan autókkal kell versenyeznie, mint a Volvo S40-es vagy az egyes BMW.

Azt persze már a Saabnál láthattuk, hogy a General Motors hogyan képzeli a luxusautó-gyártást: a szabványos Opel- és Chevrolet-technika egy picit átöltöztetve. Itt is a GM Delta II jelzésű platformját használták, pont ugyanúgy, ahogy az Opel Astrában vagy a Chevrolet Cruze-ban, de lecserélték a látható karosszériaelemeket, lett látványos, telibe krómozott Buick hűtőmaszk és fényes ablakkeretek, illetve a szokásosnál valamivel jobb anyagokból összerakott belső tér. A motorválasztékot már ismerjük az Opel modelljeiből: 1,8 literes, 145 lóerős szívómotort vagy 1,6 literes, 180 lóerős, turbós négyhengerest szerelnek az autóba.

Az autó Európában persze nem lesz kapható – vagy ha mégis, Buick helyett Opelként árulják majd –, viszont nagyon lényeges szerepet játszhat a General Motors eredményeinek javításában, hiszen a cég két legnagyobb piacán, Kínában és Észak-Amerikában jelentős sikerre számíthat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.