Lelepleződött az új Mercedes CLS

2010.06.08. 17:06

A rajzról kiderül, hogy milyen lesz az új négyajtós kupé – a tuning után.

loricls

A Mercedes még be sem mutatta a CLS második generációját, de a nagyobb tuningcégek persze már megkapták az autó dokumentációját, hogy a premierre elkészülhessenek az első átalakító készletek. Így történt a Lorinsernél is, ahol nyilvánosságra is hozták az egyik átdolgozott autó vázlatát. Nem túl valószínű, hogy mindezt a Mercedes tudta és beleegyezése nélkül tették volna, hisz a Lorinsert is titoktartási szerződés köti – sokkal valószínűbb, hogy a korai kiszivárogtatás egy újabb módozatával állunk szemben.

Hajmeresztő meglepetésről persze nincsen szó: a vázlaton látható autó nagy részben megegyezik az áprilisban, Pekingben bemutatott Shooting Break tanulmánnyal, leszámítva, hogy a Lorinser rajzán már nem kombi farral látható az autó, hanem a megszokott, lendületes, de szűkös belső teret eredményező kupészerű farrésszel. A középső ajtóoszlopig azonban látványosan megegyezik egymással a két jármű formája, ami egyfajta megerősítés arra nézve, hogy a gyári tanulmány már csak részleteiben tért el a majdani sorozatgyártmánytól.

Az új CLS világpremierje az őszi Párizsi Autószalonra várható, de nem kizárt, hogy a Mercedes már a nyár vége felé nyilvánosságra hozza a sorozatgyártású modell első gyári fotóit és lényegesebb adatait, legalábbis az elmúlt évek tapasztalatai és a korai szivárogtatás alapján mi erre számítunk.