A Peugeot egyszerűbb szerelmet akar

2010.06.14. 18:13

A francia tervezőknek nincsen könnyű dolguk: új stílus kell, ami legalább olyan vonzó, mint a régi. A vigyorgó Peugeot-arculat, amelyet még a 206-ossal vezettek be, átütő siker volt, de ma már túlságosan megszokták a vásárlók, így most valami másra van szükség.

Gilles Vidal, a cég új főtervezője egyelőre optimista: azt mondja, továbbra is olyan autókat készítenek, amelyekbe első látásra bele lehet szeretni, de az a cél, hogy három-négy vonallal felismerhetően fel lehessen vázolni a formát. Az új Peugeot-stílust eddig csupán két tanulmányon láthattuk: az SR1 elsősorban arra szolgált, hogy felmérje a közönség reakcióit, az 5 by Peugeot viszont tudomásunk szerint már közel áll a végleges 508-ashoz, amely a márka új csúcsmodellje lesz. Ezek alapján az új stílus tényleg egyszerűbb, mint a korábbi – mondhatni, németesen túl is egyszerűsítették –, de hogy képes lenne ugyanolyan hatékonyan magába bolondítani a vásárlókat, mint a jelenlegi Peugeot-választék nagy része, abban azért kételkedünk.

A lényeg persze az, hogy a kisebb modellek milyenek lesznek, hiszen a Peugeot elsősorban a 207-esből és a 308-asból él meg, mint az 508-ashoz hasonló nagykocsikból. Úgy tudjuk, e kulcsmodellek közül a 207-es utódja – amely jövőre érkezik – lehet az első a sorban, amelyet már az új stílusban terveznek, így nem kell sokat várnunk, hogy kiderüljön, népszerű lesz-e, vagy sem.