GWA E63: kombi Mercedes csajozáshoz

2010.06.22. 06:48

Az E osztályból még a brutális AMG változat is úgy néz ki messziről, mint bármelyik német taxi, de vannak, akik kifelé is többet mutatnának az 525 lóerőből.

A GWA nevű tuningcég új átalakító csomagja megoldás lehet a problémára: az elegáns családi autóból fenyegető vaddisznót faragtak, anélkül, hogy a végeredmény – sok más próbálkozástól eltérően – agyonvágná a formaterv összhangját. Pedig a szokásos trükköket használták: lecserélték a hűtőmaszkot egy egyszerű dróthálóra, megtoldották a küszöböket, lecserélték a lökhárítókat, és ami talán a legtöbbet dob az összképen, előre 19, hátulra 20 hüvelykes, erősen homorú felniket szereltek az autóra, amelyek határozottan szélesebbnek láttatják a felületes szemlélő számára. Mivel a csomag eleve az AMG modellhez készült, a motor tuningolásával nem piszmogtak a tervezők, viszont a négy kipufogóvég és a látványos diffúzor tovább hangsúlyozza, hogy bő félezer lóerő mennyire veszélyes lehet – a kipufogórendszer módosításai nyomán pedig az autó hangja is jelzi, hogy fenevad közeledik.

Egy ilyen átalakítás persze nem olcsó – bár az alapautó árához viszonyítva még épp kifizethető: attól függően, hogy mennyit kér a vásárló a lehetséges opciók közül, 15 és 22 ezer euró (4,1–6,1 millió forint) közti összeget kérnek el érte.