Vérbeli luxusautó, Opel Insigniából

2010.06.23. 13:21

A Bitter veszi kezelésbe a rüsselsheimi csúcsmodellt, így presztízsben is, árban is közelebb férkőzhet a 3-as BMW-hez és a Mercedes C osztályhoz.

bitterinsignia

Az Insignia átalakítása meglepetés a Bitter részéről, hiszen a kis német műhely korábban elsősorban nagy, hátsókerék-hajtású GM-modellekre építkezett. Kezdetekben az amerikai fazonú Opel Diplomat, illetve később a hátsókerék-hajtású Senator képezte a luxuskupéik alapját, nemrégiben pedig a Holden Statesmanre épülő Bitter Vero révén tért vissza a márka. Úgy tűnik azonban, hogy a Mercedes S osztály méretű és árú, Corvette-motoros luxusszedán mellé valami mást is szeretnének, amit egyszerűbb eladni és több pénzt hoz.

Egyelőre nincsen túl sok információnk arról, hogy az új, szögletesebb hűtőmaszkon túl milyen átalakításokat terveznek a Bitternél, így csak találgathatunk. Alighanem az Insignia valamelyik V6-os változata lesz az alap, vagy a 260 lóerős polgári kivitel, vagy a 325 lovas OPC. Motortuningra aligha lesz szükség, valószínűbb, hogy a belső tér átdolgozására fektetnek majd nagy hangsúlyt, hiszen ez az a terület, ahol a legtöbbet tehetnek a minőségérzet javításáért.

A Bitter Insignia a hírek szerint ősszel, a Párizsi Autószalonon mutatkozik be, és úgy tudjuk, egész Nyugat-Európában forgalmazni szeretnék, nem csak Németországban.