900 lóerős szeszkazán

2010.06.25. 07:58

A Nissan GT-R-ben még rengeteg a kiaknázatlan tartalék, legalábbis ezt mutatja az amerikai Switzer Performance legújabb szörnyetege.

Már korábban is készítettek egy átalakított, benzines változatot 811 lóerővel, és ezt a GT-R P800 jelzésű gépet alakították át most. Az ötlet magja az volt, hogy alkohollal még többet hozhatnának ki a 3,8 literes, biturbó V6-osból, méghozzá további jelentős átalakítások nélkül. Csak az üzemanyagrendszeren kellett módosítani, hogy ne tegyen benne kárt a szesz és nagyobb injektorokra volt szükség. A fékpadon aztán kiderült, hogy a csúcsteljesítmény 913 lóerőre nőtt, így adódott még egy kellemetlenség. Nem volt biztos, hogy a gyári váltó kibír ekkora teljesítményt, így Új-Zélandról kellett erősebbet rendelni, a GT-R-re specializálódott Dodgson Motorsporttól. A végeredmény félelmetes: 100-ról 210 km/h-ra hat másodpercen belül gyorsul az autó, ami a legtöbb gyári sportkocsi tulajdonosa számára is felfoghatatlan.

Az előző Nissan GT-R azzal vált legendává még a gyártása idején, hogy készültek belőle 1200 lóerős változatok is, és az alapstruktúra kibírta az igénybevételt. Nagyon úgy néz ki, hogy az új generáció sem sokkal rosszabb, legalábbis értelmetlenül erős gép ebből is építhető.