A jövőben Kínában is készülhet Saab

2010.06.26. 07:43

sb 424

Távoli rémálom már csupán a Saabnak az elmúlt fél év küzdelme, amit szó szerint a túlélésért folytattak. A svéd gyár a jövőbe tekint, bizakodóak, és ha minden úgy alakul, ahogy számolják, pár év múlva Kínában nyithatnak gyárakat.

Victor Muller, a Saab új igazgatója szerint csupán be kell törniük a kínai piacra. Jelenleg is folynak a tárgyalások, a tervek szerint az elkövetkezendő hónapokban fogják nyilvánosságra hozni a kínai értékesítők listáját.

„Azt remélem, 2013 végéig legalább tízezer autó talál gazdára Kínában. Ha így lesz, azonnal megkezdjük a gyártelepítésről szóló tárgyalásokat.” - mondta Muller, és hozzátette, a 2011-es évet minden bizonnyal pozitív pénzügyi mérleggel zárják majd, ha váratlan fordulatok nem forgatják föl az autópiacot.

sb 464

A cég 125 000 darabos értékesítést tartana ideálisnak, ami Muller szerint teljesíthető, reális cél. Leginkább az új modellek népszerűségében bízik, mint amilyen a 9-5 és a 9-4X, vagy a 2012-ben debütáló 93. „A Saab 98 000 járművet adott el 2008-ban világszerte, most pedig vadonatúj autóink vannak. Meglátják, az eladások az egekbe szöknek.”

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.