Michelisz az élről adta fel

2010.07.04. 22:43

Ezen a hétvégén a portugál Portimaóban rendezték a túraautó világbajnokság két futamát, ahol a dízel Seatot hajtó Michelisz jó teljesítményt nyújtott. Végre ráhangolódott az álló rajtra, és ha a technika nem adja meg magát, még dobogós helyezésre is lett volna esélye.

Hatodik helyet sikerült elérnie Norbinak a szombati időmérőn, olyan neveket maga mögé utasítva, mint Andy Priaulx és Jordi Gené. A vasárnapi első futam gördülő rajtja viszont nem jött össze annyira jól, így először a nyolcadik, majd a tizedik helyre csúszott vissza, de mivel a negyedik, illetve hatodik helyről kiesett Huff és Gené, végül a hat pontot érő hetedik helyen futott be a magyar. A futamot az élről rajtoló hazai versenyző, Tiago Monteiro nyerte, Yvan Müller és Gabriele Tarquini előtt.

Mivel a második versenyen fordított sorrendben indul az első futam első nyolc helyezettje, a hetedik hely második pozíciót jelentett Norbinak a késő délutáni rajtrácson. Lehetett benne némi feszültség, hiszen a marokkói versenyen ugyanezen a helyen fulladt le az álló rajtnál, de ezúttal nem ügyetlenkedett, úgy húzta a fekete csíkot a Seattal, ahogy profihoz illik. A mellőle rajtoló Fredy Barth viszont beragadt, némi kavarodást okozva, így Michelisz Menu és Tarquini előtt vezette az élbolyt egészen a negyedik körig, amikor a Seat hőmérője felkúszott a pirosba. Ezzel a verseny gyakorlatilag véget ért Norbi számára, végül a tizenhetedik helyről gurult be a boxba.

A második futam első három befutójaTarquini, Müller és Huff lett, de Robert Huff a verseny befejezése után harminc másodperces büntetést kapott kakaskodása miatt Augusto Farfussal, így a harmadik hely Alain Menu ölébe pottyant. A következő túraautó vb versenyhétvége két hét múlva lesz Angliában.