Kapaszkodj meg: Astroghini

2010.07.08. 08:05

Esélytelen megmondani szemből, miből faragták a szerencsétlen torzszülöttet. A név már kicsit többet segít - bizony, egy 1994-es Chevrolet Astro volt a donor. Sok autóépítőt megihletett már a mérges ábrázatú kisbusz, de ilyen komoly munkát még nem láttunk.

Nem sajnálták sem a pénzt, sem a munkát, hogy megalkossák az Astroghinit. Kerek húsz centit vágtak a tetőből, cukorka hatású fényezéssel borították be, és méregdrága Chip Foose-féle felniket toltak be az ültetett kasztni alá. Az eredmény magáért beszél, érdemes benézni a galériába.

Műszaki szempontból sem a finom, óvatos megoldásokat keresték az alkotók. A központi befecskendezéses, 4,3 literes V6-osra turbót applikáltak, de mivel nem találtak neki hirtelen helyet a motortérben, hát betették az anyósülés helyére. A nitrórendszer tartálya így a raktérbe került, közvetlenül a behegesztett bukókeret talpa mellé. A beavatkozásoknak köszönhetően 6 másodperces gyorsulást ígér a tulajdonos, de ez igazából mellékes egy ilyen külső mellett. Különben sem biztos, hogy érdemes kipróbálni a motor maximális teljesítményét, ha nincs a közelben tréleres.

Ha matt fekete lenne, jóindulatúan mondhatnánk: Mad Max-es. De a Lamborghinire hasonlítani akarás a narancssárga színnel más szándékot sejtet. Nem véletlenül, hiszen tévéműsor megrendelésére készült a kisbusz, most pedig licitálni lehet rá a legnagyobb amerikai aukciós portálon.