Feltámasztják a 924-es Porschét?

2010.07.10. 14:08

Mint minden új igazgatójelölt, Matthias Müller, a Porsche frissen kinevezett vezére is nagy lendülettel fut neki a kitűzött céloknak. Csak nehogy hasra esés legyen belőle.

Persze nem ok nélkül látott neki gőzerővel a munkának Müller, hiszen a Volkswagen elnöke, Martin Winterkorn úgy ültette őt a párnázott fotelbe, hogy három év alatt másfélszeresére kell növelnie a stuttgartiak eladási számait. Nem egyszerű feladat - négyről nyolcra szeretnék emelni ehhez a modellek számát.

Első lépésként a belépő modelleket fogja megújítani az októbertől uralkodó Müller, hiszen a Boxster és a Cayman statisztikája erősen lefelé ível. Az új Cayenne mellé egy kisebb SUV-ot építenének a VW Tiguan alapjaira - így a pletykák. Sőt, egy Boxsternél kisebb modellt is terveznek, amelyet szintén a nagy konszerntestvér polcáról legóznának össze.

Egyszer már próbálkoztak ezzel, a 914-es bevallottan közös VW-Porsche projekt volt. Utódja, a 924-es vizezte fel később teljesen a Porsche elveit az orrába szerelt Audi motorral és a temérdek VW alkatrésszel. Ha megint hasonló koncepciót eszelnek ki, azzal az eladási számokat lehet, hogy fel tudják tornázni 100 ezerről 150 ezerre, de hogy valóban Porschékról lesz-e még szó, az kérdéses.