A Ferrarik csonkig égnek

2010.07.18. 08:41 Módosítva: 2010.07.18. 17:48

Nem ritkák a hasonló, luxussportautók kigyulladásáról szóló képriportok. Legutóbb egy Szingapúrban lángra kapó Ferrari F430 Spiderről készített fotósorozat futotta körbe a világot, de volt itt balesetet szenvedett, majd porig égő Lamborghini Gallardo, kétszer is. Tavaly novemberben beszámoltunk a Ferrari visszahívási akciójáról, melyben a benzincsövek rossz elhelyezése miatt maguktól kigyulladó sportautókat rendelt vissza az olasz gyár. A jelenlegi, legújabb képeket egy – vélhetően nem több, mint fél éves – 458 Italiáról készítették Párizsban.

Az autó tulajdonosa állítólag nyugodt tempóban autózott, amikor a bal oldali visszapillantóban hirtelen lángok csaptak fel. Mire félrehúzódott, drága sportkocsija már javában égett. Szerencséjére az egyik közeli járókelőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy gyorsan szerezzen egy tűzoltókészüléket, melynek segítségével sikerült megfékezniük a lángokat.

Mindössze hatvan másodperig tartott az egész jelenet, melyben végül sikerült megmenteni a 458-ast a teljes pusztulástól.

Képek: AutoGespot