Puhább lesz a Honda Insight

2010.07.19. 16:57

Túl sok kritikát kapott a japán hibrid kemény rugózása, így a tervezők gyorsan áthangolták a futóművet. Az ígéretek szerint az új beállítás úgy lett kényelmesebb, hogy közben még a stabilitáson is sikerült javítani.

A rugók merevségének csökkentése mellett elsősorban a hátsó futómű geometriáján változtattak. Átállították a kerékdőlést, áthelyezték a bekötési pontokat és más módosításokat is végeztek, így állítólag növelték az autó stabilitását és vezethetőségét annak ellenére, hogy a rugózási kényelem egyértelműen javult valamelyest – így talán kevesebb kritika éri a típust ebből a szempontból. A másik változás, hogy az Insight elérhető lesz az eddigieknél gazdagabb felszereltségi szinten is: az EX változat bőrkárpitozással és gyári navigációval érkezik, szemben az eddigi változatokkal, ahol ezeket külön kellett megrendelni a típushoz.

Az Insight ezektől a változatoktól még nem lesz más autó – várhatóan továbbra is kritizálják majd bizonyos körülmények között magasra szökő fogyasztásáért, visszafogott dinamikájáért és szegényes helykínálatáért –, de az azért biztató, hogy a Hondánál figyelnek a vásárlók visszajelzéseire: így van rá esély, hogy a következő generáció megjelenésére az összes komolyabb hibát ki tudják majd küszöbölni.