Visszatér a Lamborghini szörny?

2010.07.20. 13:49

Amióta leállították az LM002 gyártását, évről évre visszatérő pletyka, hogy feltámasztják a luxusterepjárók ősét. Mostanra talán elérkezett az idő: a SUV-szegmens óriásira duzzadt, miért ne vághatna a Lamborghini is egy szeletet a tortából.

Azért nem önálló fejlesztést kell elképzelnünk, hiszen ott a Touareg platformja - ha jó a Porschénak, talán a Lamborghini is megelégszik vele. A konszernnek pedig csak haszna származhat belőle, ha egy újabb variánsban hasznosítják a meglévő elemeket. Dízelt azért nem valószínű, hogy szerelnének az LM002 utódjába, ahogy a Cayenne esetében tették, inkább V12-es motorra számíthatunk, ha megvalósul a terv.

Más újdonságról is pletykálnak az olasz sportkocsigyárnál: állítólag egy V8-as belépő modellt fontolgatnak, amely a V10-es Gallardo kistestvére lenne. Ezzel a Ferrari California és a kisebb 911-es Porschék sorsát keserítenék meg. Még ha nem is beszélhetünk tömegmodellről, valószínűleg segítene a Lamborghini 2009-ben felére visszaesett eladási számait ismét feljebb srófolni.