BMW-visszahívás: csak egy apróság?

2010.07.24. 16:55

Szorgalmasan dolgozik az amerikai hatóság: azt is észreveszik, ha az üzemanyag-szintjelző nem megfelelő értéket mutat. Ördöngösség – gondolhatnánk, hacsak nem áll meg a kelleténél több autó az üzemanyag hiánya miatt az út szélén. Ez azért már feltűnik az NHTSA-nak is, akik 6000 érintett BMW-tulajdonost figyelmeztetnek, hogy ne higgyenek a kis műszernek, ha teli tankot jelez.

Nem is gondoltuk volna, hogy sikerült eladni hatezret 2010 első félévében az 5-ös GT-ből, amelyben a téves kijelzést a szintjelző fennakadása okozza a tartályban. Lehet, hogy az Efficient Dynamics a ferdehátú csatahajót is megfertőzte, de annyira azért nem, hogy több száz kilométert tegyen meg anélkül, hogy megmozdulna a kis mutató.

Hivatalos visszahívási akciót még nem indított a BMW, de az NHTSA közleménye után feltehetően nem lesz más választásuk. Amíg ki nem derül, hogy az európai autók is érintettek-e, javasoljuk, hogy kövesse a trabantos módszert, ha 5-ös GT-vel jár. Teli tanknál nullázza a napi számlálót, és bizonyos megtett kilométer után álljon ki megint a benzinkútra – akármit is mutat a műszer.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.