Rendet rakott a maci az autóban

2010.07.24. 18:21

Nem ritkaság Amerikában, hogy nyitva maradt autókba bemásznak a medvék az ott hagyott élelmiszert levadászni. De olyanról még nem hallottunk, hogy bent ragadt volna az éhes állat az autóban.

Ralph Storyt, a Corolla tulajdonosát a szomszédok ébresztették fel hajnali három körül. Gyanús zajokat hallottak az autója felől, sőt, a duda is szólt, a vészvillogó pedig be volt kapcsolva. Ráadásul ötven méterrel odébb állt a Corolla, mint ahol este leparkolták. Amikor közelebb mentek, akkor látták meg, hogy egy jókora fekete medve tombol bent.

Ben, Ralph tizenhét éves fia használta az autót előző nap, és elfelejtette bezárni. Sőt, benne hagyta a mogyóróvajas szendvicsét és a dezodorját is, amit a medve messziről érezhetett. Könnyűszerrel kinyithatta az ajtót, de hogy miként csukódott rá, rejtély. Kijutni mindenesetre már nem tudott, így dühbe gurult, és kissé szétkapta a kocsi belsejét. Közben nem csak a vészvillogót kapcsolta be, de a váltókart is áthúzta N-be, így gurulhatott el a Toyota.

Mintegy két óráig tombolt a maci az autóban, amíg a kihívott rendőrök egy kilincsre kötött zsinórral ki nem szabadították. Baja nem esett, hamarosan eloldalgott a helyszínről. A kétéves autó belsejéből viszont nem maradt sok, még a szélvédő is megrepedt. A Story család nem szomorkodik, hiszen a biztosító kifizeti a kárt – mókás esetnek könyvelték el az éjszakai kalandot.