3,6 milliárdért 35 kilométer út épült

2010.07.27. 11:15

Összesen mintegy 35 kilométeren újabb útszakaszok felújítása fejeződött be Pest megye déli részén a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) égisze alatt, a projekt költségvetése 3,6 milliárd forint volt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint befejeződött a Soroksár–Ócsa, a Taksony–Bugyi és a Bugyi–Kiskunlacháza összekötő út, illetve az Alsónémedit tehermentesítő út és a délegyházi bekötőút felújítása. A munkát a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával végezték el.

A projektre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást írt ki, amit a COLAS Építő Zrt., valamint az EuroAszfalt-Lavinamix Konzorcium nyert. A most befejeződött közúti rekonstrukciók részei annak az egész országra kiterjedő felújítási programnak, amely az Új Magyarország Fejlesztési Terven belül valósult meg. Ennek során az országban 183 útszakasz felújításának elindítására nyílott lehetőség 2008–2010-ben: összesen 1114 kilométer utat újítottak fel csaknem 50 milliárd forintból.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.